Biografi

Jan EdvardJan Edvard blev født i 1975 i Vesthimmerland, hvor han voksede op på en gård nær Gedsted. Som 8-årig fik han sin første guitar, startede som 11-årig startede sit eget band og som 12-årig skrev han sin første sang sammen med sin søster; et samarbejde der sidenhen skulle tages op igen efter mange års pause.

Allerede i folkeskolen blev Jan Edvard opmærksom på blues-genren, det var et sprog han forstod bedre end andre. Derudover har også den amerikanske rock- og folkgenre har været en stor inspirationskilde for ham. Det er forbilleder som Eric Clapton, Stevie Ray Vaughen, BB. King, Led Zeppelin, Bob Dylan, John Hiatt, Sheryl Crow m.fl. som har haft indflydelse på Jan Edvards musikalske udtryk.

16 år gammel tog Jan Edvard sin guitar på ryggen og flyttede hjemmefra. Nogle år efter slog han sig ned i Aalborg for at studere på lærerseminariet. Efter seminariet besluttede Jan Edvard at satse på musikken i stedet for lærergerningen, og siden har musikken været hans primære erhverv.

Jan Edvard har spillet i et utal af bands og sammenhænge. I 1999 var det spillejobs med duoen Eddie & Michael. Året efter, i 2000, etableredes bluesbandet Michael & The Wimps, som senere kom til at hedde Beggars Blue. Beggars Blue udgav deres første album, Riverman, i 2003.

Det var også i 2003  Jan Edvard grundlagde en af Danmarks mest succesfulde ugentlige bluesjams. Bluesjams startede på Royal Pub i den kendte festgade, Jomfru Ane Gade i Aalborg, men er nu et fast indslag på Café Frederiksberg (Frede) i Vejgaard, Aalborg.

I 2007 udgav Beggars Blue deres andet album Saratoga Needs. Samme år blev Beggars Blue opdaget i Norge, da de spillede under midnatssolen nord for polarcirkelen i byen Svolvær. Beggars Blue har siden dette spillet på de fleste bluesklubber i Norge og været på landsdækkende tv i Norge.

Ved siden af Beggars Blue har Jan Edvard også plejet sine solojobs og andre bands, og sin trang til at skrive sange i en anden genre end bluesgenren. I 2007 genoptog Jan Edvard desuden samarbejdet med søsteren, Lone Juric Sørensen med at skrive sange. I 2008 samlede han et hold bestående af Christoffer Mørk Hede, guitar, Rasmus Boje, Bas og Rasmus Petersen, trommer. Dette hold kom til at hedde ”The Giant Jets” og blev fundamentet for indspildningen af albummet ”Jan Edvard & The Giant Jets”.

Jan Edvard & The Giant Jets blev grundlagt i 2008, og gik i gang med at indspille i Per Chr. Frost studie i sommeren 2009 med Sune Thorbjørnsen (Natural Born Hippies) som producer.Albummet blev mixet af Kristian Thomsen (Tue West, Hush m.fl.).

Deres første single: ”Because of You” udkom i februar 2010. En sang som Jan Edvard havde lagt på hylden i mange år, efter han skrev den i 1997. Genren er amerikansk rock/folk, og sangene er skrevet af Jan Edvard og Lone Juric Sørensen.

Det er længe siden Jan Edvard har rundet de 1000 spillejobs. Han har spillet på både danske og udenlandske scener; på alt fra værtshuse/caféer/bluesklubber/spillesteder samt festivaler og på tv.

Singing the blues